Nieuws artikelen EMS

Speciale informatie over Allerzielen in Epen, Mechelen en Slenaken

Speciale informatie over de ALLERZIELENVIERINGEN in Epen, Mechelen (op 1 nov. 2020) en in Slenaken (op 25 en 31 okt. 2020).

Vanwege de corona-omstandigheden vinden dit jaar de Allerzielenvieringen in de EMS-parochies van Epen, Mechelen en Slenaken, geheel of gedeeltelijk anders plaats dan gebruikelijk in voorgaande jaren.
In Epen, Mechelen en Slenaken zijn dit jaar géén zegeningen van de graven. Bezoeken aan de kerkhoven kunnen wel altijd individueel plaats vinden. Dit jaar dus geen collectief bezoek.
In Epen en Mechelen zijn op zondag 1 november ’s-ochtends de normale H.H. Missen (in Mechelen om 9.15 uur en in Epen om 10.45 uur). Deze zullen speciaal in het teken staan van Allerheiligen en Allerzielen.
In Epen en Mechelen zijn op zondag 1 november ’s-middags (in Mechelen om 14.00 uur en in Epen om 15.00 uur) speciale besloten vieringen ter nagedachtenis aan de overledenen van afgelopen jaar (nov-2019 / nov-2020) met overhandiging van de uitvaartkruisjes Deze diensten zijn bedoeld voor genodigden van de naaste families.
In Slenaken is er op zondag 25 oktober om 14.30 uur de gebruikelijke H. Mis als hoogmis op die zondag. Deze H. Mis staat speciaal in het teken van herdenking van alle overledenen uit de parochie. Let op: er zijn slechts ca. 30 plaatsen in de kerk beschikbaar! Vooraf aanmelden is strikt noodzakelijk!
Aanmelding hiervoor bij voorkeur op zaterdagmorgen 17 oktober!
Op zaterdag 31 oktober worden in Slenaken in een besloten H.Mis de overledenen uit het afgelopen jaar herdacht.
Opmerking:
Voor de speciale besloten herdenkingen van de overledenen uit afgelopen jaar (nov. 2019 – nov. 2020) in zowel Epen, Mechelen en in Slenaken, ontvangen de betrokken naaste families nog ieder een aparte persoonlijke uitnodiging!